| 细节题 题目答案及解析

稿件来源:高途

| 细节题题目答案及解析如下,仅供参考!

语言知识运用

篇章阅读

阅读理解的备考点

细节题

What would your answer be if I were to ask you what you wanted from life? Would it be money, power, a loving family, close friends, a great job or something else?

Author Gretchen Rubin asked herself that question one day while sitting in traffic on a bus. After giving it some thought, she realized that, overall, she wanted to be happy. If happiness was to be her goal, Rubin realized, “The days are long, but the years are short. Time is passing, and I’m not focusing enough on the things that really matter.” This conclusion began a 12-month commitment to discover what would add more happiness to her life. The pursuit resulted in Rubin’s New York Times best-selling book The Happiness Project.

According to some of the reviews, this is more than a typical self-help book. One Amazon review reads, “This is the rare book that will make you both smile and think—often on the same page.” It’s full of humor, insight and actual examples from Rubin’s year-long experiment. In an effort to reach her goal, she tested numerous theories on happiness. Going through philosophy, science, popular culture and more, the writer chose specific habits to examine and try to integrate into her lifestyle.

Rubin’s book is divided into 12 chapters, each highlighting a different month and specific area of focus. In chapters one through 11, each new focus or category includes three or four things to work on. For example, the first chapter begins with January and the importance of getting more physical and mental energy. The corresponding goals consist of getting better sleep and exercising more. Later chapters discuss topics such as the importance of making time for friends, play, your passions and more. Chapter 12 concentrates on pulling everything together and adopting all the new habits. At the end of her 12-month journey, Rubin concluded that small, daily changes had, in fact, resulted in a deeper sense of happiness.

In this new year, instead of making new resolutions that you’ll probably abandon by February, why not give Rubin’s Happiness Project a try? It is likely that you will then see an increase in your own happiness in 2025 and the happiness you bring to others around you.

                 made Gretchen Rubin start her 12-month commitment to studying how to achieve happiness.

["

Sitting in traffic on a bus

","

Reading a self-help book

","

Noticing her overlooking crucial matters

","

Wanting to write a best-selling book

"]
[["C"]]

细节理解题。根据文章第二段内容 “If happiness was to be her goal, Rubin realized, ‘The days are long, but the years are short. Time is passing, and I’m not focusing enough on the things that really matter.’ This conclusion began a 12-month commitment to discover what would add more happiness to her life. (如果幸福是她的目标的话,Rubin意识到,‘日子漫长,但岁月短暂。时光在流逝,而我却没有足够专注于那些真正重要的事情。’ 这一结论促使她开始了为期12个月的探索之旅,旨在探寻哪些事物能够为她的生活增添更多的幸福感。)” 可知,Rubin意识到自己未足够关注重要事物,这促使她开始12个月的幸福研究。故选C。

Which of the following is a feature of The Happiness Project?

["

It is organized by monthly challenges.

","

It is written in a quite serious way.

","

It provides detailed experimental data.

","

It offers fun and wise real-life examples.

"]
[["D"]]

细节理解题。根据文章第三段内容 “According to some of the reviews, this is more than a typical self-help book. One Amazon review reads, ‘This is the rare book that will make you both smile and think—often on the same page.’ It’s full of humor, insight and actual examples from Rubin’s year-long experiment. (根据一些书评,这不仅仅是一本普通的自助类书籍。亚马逊上有一条书评写道:‘这是一本罕见的书籍,它会让你既会心一笑,又能引发深思——常常是在同一页面上。’ 这本书充满了幽默、深刻的见解以及鲁宾历时一年的实验中的实际事例。)” 可知,书中 “充满幽默、见解和真实例子”,且评论称其 “让人同时微笑和思考”。因此可知,这本书的特点是它提供了有趣且富有智慧的真实生活实例。故选D。

According to The Happiness Project,                  contributes to greater physical and mental energy.

["

enhancing rest and activity

","

adopting a strict habit tracker

","

scheduling weekly social hours

","

pursuing creative outlets daily

"]
[["A"]]

细节理解题。根据文章第四段内容 “For example, the first chapter begins with January and the importance of getting more physical and mental energy. The corresponding goals consist of getting better sleep and exercising more. (例如,第一章从一月开始,讲述了获取更多身心活力的重要性。相应的目标包括改善睡眠和增加锻炼。)” 可知,获得更多的身心活力可以借助于改善睡眠和增加锻炼,即,增强休息与活动有助于提升身心活力。故选A。

The main purpose of the passage is to                 .

["

describe the author’s personal journey of self-discovery

","

inspire readers to seek happiness as the book suggests

","

explain the importance of setting goals in life

","

promote sales of a particular self-help book

"]
[["B"]]

目的意图题。根据文章末尾段内容 “In this new year, instead of making new resolutions that you’ll probably abandon by February, why not give Rubin’s Happiness Project a try? It is likely that you will then see an increase in your own happiness in 2025 and the happiness you bring to others around you. (在新的一年里,与其立下那些大概到二月就会放弃的新年决心,为何不试试鲁宾的 ‘幸福计划’ 呢?这样,您很可能会在2025年感受到自身幸福的提升,也会给身边的人带来更多快乐。)” 可知,作者在最后一段建议读者尝试书中方法,由此推知,其核心目的是激励读者实践书中的幸福追求方式。故选B。

| 细节题题目答案及解析(完整版)

去刷题
今日推荐