稿件来源:高途
| 细节题题目答案及解析如下,仅供参考!
语言知识运用
篇章阅读
阅读理解的备考点
细节题
The widespread sedentary (久坐不动的) lifestyle has become a problem in America, fueling the rising obesity (肥胖) rate.
Now a new study finds that being surrounded by active friends can help a person living a sedentary lifestyle get more exercise each day. Researchers at the US Military Academy found that people in social groups where exercise is valued are more likely to be more active themselves. Lonely people are more likely to live sedentary lifestyles without another person around to give them a boost. The findings highlight the idea that the company a person keeps can be a boost to their overall health and direction in life.
Dr. Diana Thomas, a professor at a military school and study author said that the idea for the research came from real life experiences on the campus. Her team had noticed a trend of people becoming more interested in fitness and other activities once arriving at the school. This is not usually the case at other schools and workplaces, where there is no significant impact on fitness. Thomas believed that this trend could be the result of in-group social conditioning, where people will take part in activities that others around them are doing.
People whose data were gathered for the study were split into three groups based on their physical activity level—sedentary, moderately and extremely active. Moderately active folks were the most important for drawing people who are sedentary to become active, and to sustain that activity. Thomas explained that sedentary people would be unlikely to change their behavior when placed in a group of the extremely active, as it would seem unattainable.
Why does the author mention the rising obesity rate in the first paragraph?
To make comparisons.
","To introduce the topic.
","To support the argument.
","To provide examples.
"]目的意图题。根据第一段 “The widespread sedentary (久坐不动的) lifestyle has become a problem in America, fueling the rising obesity (肥胖) rate. (在美国,普遍的久坐生活方式已经成为一个问题,加剧了肥胖率的上升。)” 以及第二段首句 “Now a new study finds that being surrounded by active friends can help a person living a sedentary lifestyle get more exercise each day. (现在一项新的研究发现,身边有活跃的朋友可以帮助久坐不动的人每天得到更多的锻炼。)” 可推知,作者在第一段提到了不断上升的肥胖率,是为了介绍主题,如何降低肥胖率。故选B。
What helps a sedentary person become active?
Volunteering in social groups.
","Working in a caring company.
","Joining sports-loving friends.
","Giving a lonely neighbor a boost.
"]细节理解题。根据第二段中 “Researchers at the US Military Academy found that people in social groups where exercise is valued are more likely to be more active themselves. Lonely people are more likely to live sedentary lifestyles without another person around to give them a boost. The findings highlight the idea that the company a person keeps can be a boost to their overall health and direction in life. (美国军事学院的研究人员发现,在重视锻炼的社会群体中,人们自己也更有可能活跃起来。孤独的人更有可能过着久坐不动的生活方式,身边没有人给他们鼓励。研究结果强调了一个观点,即一个人的同伴可以促进他们的整体健康和生活方向。)” 可知,热爱运动的朋友可以帮助久坐的人变得活跃起来。故选C。
What might have caused the trend at the military school?
Requirements from the school.
","People’s natural addition to sports.
","Social interaction within a group.
","Competition against other schools.
"]细节理解题。根据第三段中 “Thomas believed that this trend could be the result of in-group social conditioning, where people will take part in activities that others around them are doing. (托马斯认为,这种趋势可能是群体内社会条件作用的结果,在群体内,人们会参与周围其他人正在做的活动。)” 可知,群体内的社会互动导致了军校的这种趋势。故选C。
Why are extremely active people less influential according to Dr. Thomas?
They have no appeal for sedentary people.
","They are unwilling to involve sedentary people.
","They themselves often fail to sustain exercising.
","They seem like an example beyond sedentary people.
"]推理判断题。根据最后一段 “Moderately active folks were the most important for drawing people who are sedentary to become active, and to sustain that activity. Thomas explained that sedentary people would be unlikely to change their behavior when placed in a group of the extremely active, as it would seem unattainable. (适度运动的人是吸引久坐的人变得活跃并保持这种活动的最重要的因素。托马斯解释说,久坐不动的人在一组极度活跃的人群中不太可能改变他们的行为,因为这似乎是不可能实现的。)” 可推知,常活跃的人似乎是久坐不动的人无法企及的榜样。故选D。
| 细节题题目答案及解析(完整版)