稿件来源:高途
| 周围的环境题目答案及解析如下,仅供参考!
语言知识运用
篇章阅读
篇章话题
周围的环境
Community can’t happen if there’s no space for relationships to build. Not everyone feels comfortable in their community centre. And, actually, the street can provide all this. Because when traffic is calmed and there’s space for people to connect, for children to play and for older people to sit down, then the street can become this mini ecosystem where the community can thrive, as well as local economies and shops.
There’s so much regeneration in Barking but that’s happening to newly-build areas, not the spaces in between that get forgotten and left behind.
A report before found 50 percent of people in Barking didn’t feel safe in the town centre after dark—so we started a project to deal with that. We started by going into the street with a map and asking people where they didn’t feel safe. People knew immediately—they would say: “I don’t feel safe in this alleyway (小巷) or that cash point.”
Then, we brought people together and asked: “If you were hosting a birthday party for your best friend in this alleyway and you had £ 50 to spend, how would you use the shops here to do that?” It inspired such good ideas. People decorated the space in their own creative ways.
We did the first round of experiments and found about 60 percent of people felt safer as a result. Then we were able to get some funding and let an artist and an architect create some bigger artwork in those areas.
Streets are places that we have to share, and people have different ways they want to travel around. It’s all about making sure that everyone is involved in the conversation. We try to put people and community at the heart of a place, which I think is key to a sense of belonging. Nowadays, people have started to see their community as not just their sports groups or colleagues but the people that live near them. The street is that unit for coming together.
What does the author think of the regeneration in Barking?
It overlooked many places.
","It added much space to streets.
","It helped balance the ecosystem.
","It needed support from more businesses.
"]观点态度题。根据文章第二段 “There’s so much regeneration in Barking but that’s happening to newly-build areas, not the spaces in between that get forgotten and left behind. (Barking有这么多的重建,但这发生在新建的地区,而不是被遗忘和遗弃的中间空间。)” 可知作者认为Barking的重建只是出现在一些新建的地方,而在一些被遗忘和遗弃的中间空间并没有这么多的重建,所以在作者看来Barking的重建忽略了许多地方。故选A。
Why did the author’s team carry a map when asking people?
To test people’s knowledge about the community.
","To ask people to improve the map design.
","To prevent the team from getting lost.
","To let people recognize unsafe places.
"]推理判断题。根据文章第三段 “We started by going into the street with a map and asking people where they didn’t feel safe. People knew immediately—they would say: ‘I don’t feel safe in this alleyway (小巷) or that cash point.’ (我们拿着地图走到街上,询问人们哪里不安全。人们马上就知道了——他们会说:‘我觉得在这条小巷或那个提款机不安全。’)” 可知作者的团队拿着地图询问人们是为了让人们能够更好地辨认那些不安全的地方。故选D。
What did the author’s team do to get the first-round result?
Throwing parties on streets.
","Holding more art exhibitions.
","Making the shops more popular.
","Transforming the unattractive places.
"]细节理解题。根据文章第五段 “Then we were able to get some funding and let an artist and an architect create some bigger artwork in those areas. (后来,我们得到了一些资金,让一位艺术家和一位建筑师在这些地区创作了一些更大的艺术品。)” 可知作者的团队通过改变那些没有吸引力的地方来获得了第一轮资料。故选D。
What is the best title for the text?
Build our most beautiful streets
","The street is a place to connect
","Happiness comes from safety
","Put the environment first
"]标题概括题。文章第一段 “Not everyone feels comfortable in their community centre. And, actually, the street can provide all this. (不是每个人在他们的社区中心都感到舒适。实际上,街道可以提供这一切。)” 提出话题——街道可以提供空间让人们取得联系,让人们感到舒适和安全,文章第二、三、四及五段主要讲述的是作者的团队为改变那些让人们没有安全感的地方而做出的努力以及这种改变所带来的积极影响,文章最后一段 “Streets are places that we have to share, (街道是我们必须共享的地方,)” 以及 “The street is that unit for coming together. (街道是聚集在一起的单位。)” 对前文内容进行总结,重申第一段的话题,纵观全文,可知文章主要围绕着把人们联系在一起的街道来展开,所以B项 “The street is a place to connect (街道是一个建立良好关系的地方)” 作为文章标题最为合适。故选B。
| 周围的环境题目答案及解析(完整版)