稿件来源:高途
| 周围的环境题目答案及解析如下,仅供参考!
语言知识运用
篇章阅读
篇章话题
周围的环境
London’s famed Oxford Street could finally be pedestrianized, according to new plans announced by city mayor Sadiq Khan, following years of debate about how to revitalize the area. The mayor’s office said that the plans include “turning the road into a traffic-free pedestrianised avenue, creating a beautiful public space.”
Oxford Street used to be prosperous but the world-famous shopping strip has faced challenges since the pandemic. “Oxford Street was once the jewel in the crown of Britain’s retail sector,” said the mayor in the statement. “Urgent action is needed to give the nation’s most famous high street a new lease of life.” Khan, who is a member of the Labour Party and won a third term as London mayor in May, has previously attempted to regenerate the area, but his plans were blocked by Westminster City Council, which is responsible for managing the local area. Khan’s latest scheme is dependent on extra planning powers being granted to him by the government, which would in turn limit some of Westminster City Council’s powers. In a statement, the council said it had developed its own plans over the last two years to redesign the area.
“These plans are shovel ready, have had the support of retailers and the local community and were intended to deliver significant economic growth whilst also securing a successful future for our thriving neighbourhoods in the West End,” reads the statement.
Nonetheless, the council said it “intends to work constructively with the Mayor and the Government to ensure the best outcomes for local communities, businesses and London.” Khan said that he wants Oxford Street to “once again become the leading retail destination in the world” and aims to make “the area substantially greener, cleaner and safer for everyone.” “The proposals would deliver a much-improved experience for shoppers, residents, workers and tourists visiting Oxford Street and the surrounding area, returning this part of the capital to its former glory,” adds the statement.
There are several steps that must be completed before work can start, including a consultation period. A spokesperson for the mayor’s office told the media that they hope to have a transition scheme in place within two years.
What does the underlined phrase “a new lease of life” mean?
A chance to thrive.
","An opportunity to live.
","A way to release.
","An attempt to stabilize.
"]词义猜测题。根据文章第二段中 “‘Oxford Street was once the jewel in the crown of Britain’s retail sector,’ said the mayor in the statement. (市长在声明中说:‘牛津街曾是英国零售业皇冠上的明珠。’)”,以及 “Urgent action is needed to give the nation’s most famous high street (需要采取紧急行动,以使这个国家最著名的商业街)” 可知,这条商业街曾经非常辉煌,但现在不行了,需要采取紧急行动,让它再次繁荣。故选A。
What is the current status of Khan’s plans to revitalize Oxford Street?
The plans are complete.
","The plans have been fully approved.
","The plans are awaiting supplementary planning authority.
","The plans have been rejected by Westminster City Council.
"]细节理解题。根据文章第二段中 “Khan’s latest scheme is dependent on extra planning powers being granted to him by the government, which would in turn limit some of Westminster City Council’s powers. (Khan的最新计划依赖于政府授予他额外的规划权力,这将反过来限制Westminster市议会的部分权力。)” 可知,Khan的计划目前依赖于政府授予额外的规划权力,即计划正在等待补充规划权限。故选C。
What is the type of writing style used in the passage?
Academic Paper.
","News Report.
","Technical Writing.
","Personal Essay.
"]写作手法题。根据文章第二段中 “‘Oxford Street was once the jewel in the crown of Britain’s retail sector,’ said the mayor in the statement. (不过,市议会表示,‘打算与市长和政府建设性地合作,以确保为当地社区、企业和伦敦带来最好的结果’。)”,以及文章第三段中 “‘These plans are shovel ready, have had the support of retailers and the local community and were intended to deliver significant economic growth whilst also securing a successful future for our thriving neighbourhoods in the West End,’ reads the statement. (声明中写道:‘这些计划已经准备好立即实施,得到了零售商和当地社区的支持,并旨在促进显著的经济增长,同时确保我们西区蓬勃发展的社区有一个成功的未来’。)” 和文章第四段中 “‘The proposals would deliver a much-improved experience for shoppers, residents, workers and tourists visiting Oxford Street and the surrounding area, returning this part of the capital to its former glory,’ adds the statement. (声明补充道:‘这些建议将为前往牛津街及其周边地区的购物者、居民、工人和游客提供更加优质的体验,使首都的这一区域重焕昔日光彩。’)” 可推知,整篇文章多处使用的是新闻报道的行文方式,语言客观中立。故选B。
Which word can describe the attitude of Westminster City Council towards this issue?
Cautious.
","Supportive.
","Opposed.
","Indifferent.
"]观点态度题。根据文章第四段中 “Nonetheless, the council said it ‘intends to work constructively with the Mayor and the Government to ensure the best outcomes for local communities, businesses and London.’ (不过,市议会表示,‘打算与市长和政府建设性地合作,以确保为当地社区、企业和伦敦带来最好的结果。’)” 可知,尽管西敏议会有自己的计划,但表示愿意 “建设性地” 与市长和政府合作,体现了谨慎的态度。故选A。
| 周围的环境题目答案及解析(完整版)