稿件来源:高途
| 细节题题目答案及解析如下,仅供参考!
语言知识运用
篇章阅读
阅读理解的备考点
细节题
The 20th-century futurists made some unbelievable predictions, but several predictions didn’t turn out to be that accurate. For example, some futurists believed that we can live to be 150 and pilot private planes from our homes. However, Marshall MeLuhan, a Canadian professor of English literature who became a pioneer of media studies, came closer than anyone to understanding our present technology-driven world.
In 1962, Professor McLuhan published a book called The Gutenberg Galaxy. In this book, he said that human history could be divided into four different chapters: the acoustic age, the literary age, the print age and the new electronic age. McLuhan said that the new electronic age would be the time when we live in a “global village”—a space where technology would share knowledge with everyone.
But Professor McLuhan was worried about what the Internet might be used for. He believed it was the way people received information that mattered just as much or even more than the actual information itself.
“Once our senses and nervous systems give way to the tech companies who would benefit by taking advantage of us, we don’t really have any rights left,” he said. McLuhan warned us that private manipulation (操纵) would narrow down the information we receive based on what marketers and advertisers choose for us to see.
These days, most of McLuhan’s “global village” is kept in private and limited spaces. Many search engine companies make it easier for us to find information but finally decide what information we may see and in which order. They record our private data within our searches to sell it to advertisers.
Targeted (针对性的) ads are flashed at us everywhere we go and cyber attacks happen every day. Of course, there are many measures we can use to protect our privacy. For example, we can use cloud-based services with better data protection services. But at the end of the day, we can’t help but wonder if these measures will actually do anything to truly keep our personal information and data safe.
What does the underlined word “accurate” in paragraph 1 mean?
Correct.
","Famous.
","Familiar.
","Proper.
"]词义猜测题。根据划线词前的转折词 “but” 和下文 “For example, some futurists believed that we can live to be 150 and pilot private planes from our homes. (例如,一些未来学家认为,我们可以活到150岁,并在家里驾驶私人飞机。)” 可知,此处指 “20世纪的未来学家做出了一些令人难以置信的预测,但有几个预测结果并不那么准确”,accurate意为 “准确的,正确的”。故选A。
What is McLuhan’s warning to us?
The Internet does harm to our health.
","The Internet takes up most of our time.
","There is a lot of false information on the Internet.
","Private manipulation can limit our access to information.
"]细节理解题。根据第四段中 “McLuhan warned us that private manipulation (操纵) would narrow down the information we receive based on what marketers and advertisers choose for us to see. (McLuhan警告我们,私人操纵会缩小我们收到的信息范围,这是基于营销人员和广告商选择让我们看到的内容。)” 可知,私人操纵会缩小我们收到的信息范围,选择让我们看到的内容,所以私人操纵会限制我们获取信息的途径。故选D。
Why does the author mention search engine companies?
To show they are not always dependable.
","To show their role in the technology-driven world.
","To show they control what information users can see.
","To show their close relationship with advertising companies.
"]推理判断题。第四段中 “McLuhan warned us that private manipulation (操纵) would narrow down the information we receive based on what marketers and advertisers choose for us to see. (McLuhan警告我们,私人操纵会缩小我们收到的信息范围,这是基于营销人员和广告商选择让我们看到的内容。)” 提到,私人操纵会缩小我们收到的信息范围,这是基于营销人员和广告商选择让我们看到的内容,第五段中 “Many search engine companies make it easier for us to find information but finally decide what information we may see and in which order. They record our private data within our searches to sell it to advertisers. (许多搜索引擎公司使我们更容易找到信息,但最终决定我们可以看到哪些信息以及以何种顺序。他们在我们的搜索中记录我们的私人数据,然后卖给广告商。)” 提到搜索引擎公司是为了说明上述现象,表明他们控制用户可以看到的信息。故选C。
What is the author’s attitude toward present measures that help us stay safe online?
Positive.
","Doubtful.
","Uncaring.
","Confused.
"]观点态度题。根据文章最后一句 “But at the end of the day, we can’t help but wonder if these measures will actually do anything to truly keep our personal information and data safe. (但最终,我们不禁想知道这些措施是否真的能真正保护我们的个人信息和数据安全。)” 可知,作者对目前帮助我们保持网络安全的措施持怀疑态度。故选B。
| 细节题题目答案及解析(完整版)