稿件来源:高途
| 细节题题目答案及解析如下,仅供参考!
语言知识运用
篇章阅读
阅读理解的备考点
细节题
Before the age of the smartphone, photographers had to learn how to use high-tech cameras and photographic techniques. Today, with the huge range of camera apps on our smartphones, we’re all good amateur photographers, since the quality of smartphone images now nearly equals that of digital cameras.
The new ease of photography has given us a tremendous appetite for capturing the magical and the ordinary. We are obsessed with documenting everyday moments, whether it’s a shot of our breakfast, our cat or the cat’s breakfast. Even photo journalists are experimenting with mobile phones because their near invisibility makes it easier to capture unguarded moments.
In the past, magazines published unforgettable photos of important people and global events that captured our imaginations. These photos had the power to change public opinion and even the course of history. But if there are fewer memorable images today, it’s not because there are fewer good images. It’s because there are so many, and no one image gets to be special for long.
As people everywhere embrace photography and the media make use of citizen journalists, professional standards appear to be shifting. Before digital images, most people trusted photographs to accurately reflect reality. Today, images can be altered in ways the naked eye might never notice. Photojournalists are trained to accurately represent what they witness. Yet any image can be altered to create an “improved” picture of reality. The average viewer is left with no way to assess the accuracy of an image except through trust in a news organization or photographer.
The question of the accuracy of images gets even trickier when photojournalists start experimenting with camera apps—like Hipstamatic or Instagram—which encourage the use of filters (滤镜). Images can be colored, brightened, faded, and scratched to make photographs more artistic, or to give them an antique look. Photographers using camera apps to cover wars and conflicts have created powerful images—but also controversy. Critics worry that antique-looking photographs romanticize war, while distancing us from those who fight in them.
Yet photography has always been more subjective than we assume. Each picture is a result of a series of decisions—where to stand, what lens to use, what to leave in and what to leave out of the frame. Does altering photographs with camera app filters make them less true? There’s something powerful and exciting about the experiment the digital age has forced upon us. These new tools make it easier to tell our own stories—and they give others the power to do the same. Many members of the media get stuck on the same stories, focusing on elections, governments, wars, and disasters, and in the process, miss out on the less dramatic images of daily life that can be as revealing.
Who knows? Our obsession with documentation and constantly being connected could lead to a dramatic change in our way of being. Perhaps we are witnessing the development of a universal visual language, one that could change the way we related to each other and the world. Of course, as with any language, there will be those who produce poetry and those who make shopping lists.
According to the author, there are fewer memorable photographs today because .
the quality of many images is still poor
","there are so many good images these days
","traditional media refuse to allow amateur photos
","most images are not appealing to a global audience
"]细节理解题。根据第三段最后两句话 “But if there are fewer memorable images today, it’s not because there are fewer good images. It’s because there are so many, and no one image gets to be special for long. (但如果现在有较少值得纪念的照片,那并不是因为好的照片较少,这是因为有太多,没有一张能长时间保持特别。)” 可知,作者认为现在值得纪念的照片较少是因为好的照片太多了。故选B。
Which of the statements does the author most likely agree with?
The daily life pictures are very expressive themselves.
","Photographs of the digital age are more subjective than before.
","Photos altered by filters of camera apps are too subjective to be true.
","Many members of the media value daily life images over major social events.
"]推理判断题。根据倒数第二段中的 “Many members of the media get stuck on the same stories, focusing on elections, governments, wars, and disasters, and in the process, miss out on the less dramatic images of daily life that can be as revealing. (许多媒体人被同样的故事困住了,把注意力集中在选举、政府、战争和灾难上,在这个过程中,他们错过了日常生活中那些不那么引人注目的、同样能揭示真相的画面。)” 可知,在这个过程中,错过了日常生活中那些不那么戏剧化的画面,而这些画面同样可以揭示问题,因此推断作者会同意日常生活中的照片很有表现力。故选A。
What can we learn from the passage?
The boom of smartphone photography might transform our connection with each other.
","Smartphone photography has caused a decline in the number of professional photographers.
","Documentation obsession guarantees more poetic visual content than the ordinary content.
","The average viewer can assess the accuracy of altered images through advanced technology.
"]细节理解题。根据最后一段的 “Our obsession with documentation and constantly being connected could lead to a dramatic change in our way of being. Perhaps we are witnessing the development of a universal visual language, one that could change the way we related to each other and the world. (我们对文件的痴迷和不断的联系可能会导致我们存在方式的巨大变化。也许我们正在见证一种通用视觉语言的发展,这种语言可能会改变我们与他人以及与世界的联系方式。)” 可知,智能手机摄影的繁荣可能会改变我们彼此之间的联系。故选A。
What may be the best title for the passage?
Camera Apps Bury Authenticity
","Photography Redefined: A Visual Language
","Smartphone: Killer of Professional Photography
","The Shifting Standards of Professional Photography
"]标题概括题。根据文章大意,第四段的 “As people everywhere embrace photography and the media make use of citizen journalists, professional standards appear to be shifting. (随着世界各地的人们拥抱摄影,媒体利用公民记者,专业标准似乎正在发生变化。)” 以及最后一段中 “Perhaps we are witnessing the development of a universal visual language, one that could change the way we relate to each other and the world. Of course, as with my language, there will be those who product poetry and those who make shopping lists. (也许我们正在见证一种通用的视觉语言的发展,它可能会改变我们与他人和世界联系的方式。当然,就像我的语言一样,会有人写诗,有人列购物清单。)” 可知,文章主要讲的是摄影随着时代的发展,已成为一种通用的视觉语言的发展,故可推知,文章最好的标题为 “重新定义的摄影:一种视觉语言”。故选B。
| 细节题题目答案及解析(完整版)