| 推断题 题目答案及解析

稿件来源:高途

| 推断题题目答案及解析如下,仅供参考!

语言知识运用

篇章阅读

阅读理解的备考点

推断题

Gutiérrez’s life changed after finding a copy of Anna Karenina in the trash (垃圾) 20 years ago. It happened one night when he saw discarded books while driving his garbage truck through wealthier neighborhoods. It ignited his desire to start rescuing books from the trash. He took home about 50 books every morning after his night shift. Eventually, he turned his book collection into a community library for children from low-income families.

Bogota, Colombia’s capital, has 19 public libraries. However, they are far away from where rural and poorer communities live. The option of buying new books is out of reach for families struggling to make ends meet. Gutiérrez’s community library is a true representation of how one man’s trash can be another’s treasure. “I don’t think I’m doing something so great. The library is simply a bridge between people who throw books and those who have no access to books,” he said about his remarkable efforts.

Today, his library, called “the Strength of Words”, contains over 20, 000 books and occupies most of his home. Everything from school textbooks to storybooks can be found in his collection. The library is open every weekend, when neighborhood children pour in. “The whole value of the library lies in helping kids start reading. This is important for kids in Bogota where many young people kill time in the streets and fall victim to vices such as taking drugs,” said Gutiérrez.

Gutiérrez grew up poor, and his family couldn’t afford to educate him beyond primary school. Nevertheless, he never lets a lack of formal education stop him from reading. “Books are the greatest invention of human beings. There’s nothing more beautiful than having a book handy,” Guiérrez said. His journey to giving back to his local community is an amazing example of how every one of us can improve the lives of those around us by identifying needs, investing time and finding a simple solution.

What does the underlined word “ignited” mean in the first paragraph?

["

Indicated.

","

Satisfied.

","

Limited.

","

Stimulated.

"]
[["D"]]

词义猜测题。根据第一段 “It happened one night when he saw discarded books while driving his garbage truck through wealthier neighborhoods. It ignited his desire to start rescuing books from the trash. He took home about 50 books every morning after his night shift. (一天晚上,当他开着垃圾车经过富裕的社区时,看到了被丢弃的书。这ignited了他从垃圾中拯救书籍的欲望。他每天早上上完夜班后带了大约50本书回家。)” 可知,被丢弃的书籍使Gutiérrez有了收集这些书的想法,而且他也确实开始从垃圾堆里收集废书带回家,此处ignited his desire指点燃或激发他的欲望。A. indicated 表明;B. satisfied 使满意;C. limited 限制;D. stimulated 激发。故选D。

Which of the following can best describe Gutiérrez?

["

Caring and humble.

","

Smart and independent.

","

Traditional and self-disciplined.

","

Ambitious and easy-going.

"]
[["A"]]

人物性格题。根据第二段 “Bogota, Colombia’s capital, has 19 public libraries. However, they are far away from where rural and poorer communities live. The option of buying new books is out of reach for families struggling to make ends meet. (哥伦比亚首都波哥大有19家公共图书馆。然而,他们远离农村和贫困社区。对于那些努力维持生计的家庭来说,购买新书的选择是无法承受的。)” 可知,Gutiérrez考虑到贫困家庭买不起新书,孩子没有书可读,说明Gutiérrez对他人的关心。根据第二段 “‘I don’t think I’m doing something so great. The library is simply a bridge between people who throw books and those who have no access to books,’ he said about his remarkable efforts. (‘我不认为我在做什么伟大的事情。图书馆只是把扔书的人和没办法接触到书的人联系起来的桥梁,’ 他这样评价自己非凡的努力。)” 可知,Gutiérrez其实做着伟大的事情,但他自己并不这样认为,说明他是一个谦虚的人。故选A。

What do paragraphs 2 and 3 mainly tell us?

["

Bogota’s main social problems.

","

The library’s rich variety of books.

","

The bad habits of Bogota’s young people.

","

The library’s significance for the neighborhood.

"]
[["D"]]

段落大意题。根据第二段 “Gutiérrez’s community library is a true representation of how one man’s trash can be another’s treasure. (Gutiérrez的社区图书馆是一个关于 ‘一个人的垃圾可以成为另一个人的财富’ 的真实例子。)” 以及第三段 “The whole value of the library lies in helping kids start reading. (图书馆的全部价值在于帮助孩子们开始阅读。)” 可知,第二段和第三段主要告诉我们图书馆对社区的意义。故选D。

| 推断题题目答案及解析(完整版)

去刷题
相关题库:
Seventeen-year-old Abby Yoon is determined to help children lead healthier lives through proper nutrition and physical activity. In America, 14% of children do not get more than one meal a day, and many urban families live in food deserts, where the access to fresh food is limited. Yoon saw the need to address this issue and founded the Sustainable Hunger Initiative, focusing on providing healthy food and educating communities about nutrition. Some vacations take you to destinations that feel futuristic, while archaeological (考古的) tourism transports you to the past. The following programs worldwide will offer you a unique experience. There are times when murder is not committed because of cruelty. People may kill for other reasons such as anger, misunderstanding, and fear. Everyone has made mistakes because of such feeling. For society, it is a serious mistake to take the life of someone who has killed because it teaches everyone that forgiveness is unnecessary. “Buffalo buffalo Buffalo buffalo buffalo buffalo Buffalo buffalo” is a real sentence. Before the age of the smartphone, photographers had to learn how to use high-tech cameras and photographic techniques. Today, with the huge range of camera apps on our smartphones, we’re all good amateur photographers, since the quality of smartphone images now nearly equals that of digital cameras. In the pursuit of sustainable living, the Earthship concept has become a symbol of innovation. Earthships, pioneered by architect Michael Reynolds, are habitats that use the power of nature and recycled materials to create self-sufficient living spaces. These structures reduce environmental impact and provide a unique approach to fighting climate change through architecture.
今日推荐