| 家庭、朋友与周围的人 题目答案及解析

稿件来源:高途

| 家庭、朋友与周围的人题目答案及解析如下,仅供参考!

语言知识运用

篇章阅读

篇章话题

家庭、朋友与周围的人

Jamil Jan Kochai, the author of 99 Nights in Logar, searched for more than a decade for Susan Lung—the second-grade teacher who had changed his life over 20 years earlier. On Saturday night, the two were finally reunited at one of his book-reading events.

The writer was born in a refugee camp for Afghans in Peshawar, Pakistan, and his family moved to California when he was just a year old. At home, they spoke mostly Pashto and some Farsi, so by the time he reached first grade, he was at a total loss because he could hardly speak English. Then came Mrs. Lung, who quickly realized that Kochai was deeply struggling at Alyce Norman Elementary School.

The two got to work, meeting for one-on-one lessons nearly every day after school. At the end of the school year, Kochai won reading-comprehension competitions.

Lung and Kochai lost touch when Kochai’s father got a job in another city and the boy moved on, with a new love of reading and writing. When he grew older, Kochai’s parents encouraged him to find his former teacher to thank her. But despite his efforts, he failed to track her down.

“I didn’t know her first name. She was always just Mrs. Lung to me, so when I called places to ask about her, they couldn’t find any records of her,” Kochai said.

Then, while promoting his first novel, he wrote an essay for Literary Hub magazine touching on the transformative impact that Lung had on his life. Lung’s doctor happened to read it, and told the now-retired educator about that.

Lung’s husband saw a Facebook post about Kochai’s reading event on Saturday in Davis, California and suggested he drive his wife there.

“I had no idea they were going to be there,” Kochai said. “It was just like a sweet dream. Mrs. Lung was sitting in the front row. She was just the same Mrs. Lung. Just as sweet, kind and warm as ever.”

Kochai and Lung hugged, and Kochai finally got the chance to express to her how much he still thought of her and how much she meant to him.

How did Mrs. Lung help Kochai?

["

By dropping by his house regularly.

","

By asking him to read more in class.

","

By spending extra time tutoring him.

","

By saving him out of a refugee camp.

"]
[["C"]]

细节理解题。根据文章第三段 “The two got to work, meeting for one-on-one lessons nearly every day after school. (他们两个开始工作,每天放学他们进行一对一教学。)” 可知,Mrs. Lung通过利用课余时间来辅导Kochai来帮助她。故选C。

Why did Kochai have difficulty finding Mrs. Lung?

["

There were few records about her.

","

His parents provided little support.

","

He was too young to remember her.

","

He had limited information about her.

"]
[["D"]]

细节理解题。根据文章第五段 “‘I didn’t know her first name. She was always just Mrs. Lung to me, so when I called places to ask about her, they couldn’t find any records of her,’ Kochai said. (Kochai说道:‘我不知道她的名字。对我来说,她就是Mrs. Lung,所以当我打电话去找她时,她们找不到她的任何记录。’)” 可知,Kochai找不到Mrs. Lung是因为它不知道她的名字,只知道她的姓,因此关于她的信息是有限的。故选D。

How did Kochai feel when seeing Mrs. Lung at his reading event?

["

Surprised and delighted.

","

Discouraged and frustrated.

","

Uneasy and curious.

","

Alarmed and awe-inspiring.

"]
[["A"]]

观点态度题。根据文章倒数第二段 “‘I had no idea they were going to be there,’ Kochai said. ‘It was just like a sweet dream. Mrs. Lung was sitting in the front row. She was just the same Mrs. Lung. Just as sweet, kind and warm as ever.’ (( Kochai说道:‘我不知道他们会在那里。这就像是一个甜美的梦一样。Mrs. Lung坐在前排,她就像原来一样,那么可爱,善良,温暖。’)” 可知,Kochai不知道Mrs. Lung会来,所以对Kochai来说,Mrs. Lung的到来令他很惊讶,且他感觉到就像是一场甜美的梦一样,因此是高兴快乐的。故选A。

What is the best title for the text?

["

A Distinguished Guest Showed Up at a Reading Event

","

A Writer Was Finally Reunited With His Former Teacher

","

A Famous Teacher Saved a Poor Student’s Whole Life

","

A Book Changed a Celebrity and a Retired Teacher

"]
[["B"]]

标题概括题。根据文章第一段 “Jamil Jan Kochai, the author of 99 Nights in Logar, searched for more than a decade for Susan Lung—the second-grade teacher who had changed his life over 20 years earlier. On Saturday night, the two were finally reunited at one of his book-reading events. (《洛加尔的99夜》的作家Jamil Jan Kochai花了十年的时间寻找——她是20年来改变了他一生的二年级老师Susan Lung。周六晚上,两人终于在他的一次读书活动中重聚。)” 可知,本文通过对Jamil Jan Kochai花了十年时间寻找改变了他一生的老师Susan Lung,最后老师惊喜地出现在了Jamil Jan Kochai的读书会上的描述,表达了Jamil Jan Kochai对老师的感谢,故B项 “一位作家终于和他以前的老师重逢了” 符合文章标题。故选B。

| 家庭、朋友与周围的人题目答案及解析(完整版)

去刷题
相关题库:
It is generally assumed that one can’t have too many friends. But it seems that there is a natural limit to the number of people we stay in touch with. A study found that when we make new friends, by starting a new job or going to university, we downgrade or even drop old ones. And while the friends may change, the number stays almost the same. Getting out of my car one evening in late January, I met my neighbor Theresa, who had seen me drive in. “Mrs. Taylor is in the hospital again,” she said. “I thought you’d like to know.” I had last seen Mrs. Taylor a day or two before Christmas when I took her a little loaf of pumpkin bread, and she came from the backroom in her wheelchair to talk with me. Mrs. Taylor and I had been neighbors for 17 years. I remember the dog she and her husband used to have. They called him Beau. He greeted everyone who walked by, and Mr. Taylor loved him. I was an angry adolescent in my first year of college. One day I had a serious fight with my father. On a Wednesday morning, I woke in a hospital shared room, feeling terrible because of my broken leg. Long curtains surrounded my bed, me from the other patients. I had worried myself sick over Simon’s mother coming to see me. I was a new , and I gave an honest account of the students’ work. In Simon’s case, the grades were awfully low. He couldn’t read his own handwriting. But he was a bright student. He discussed adult subjects with nearly adult comprehension. His work in no way reflected his . I’ve read a couple of Graham’s books and seen him on TV. I always say to my wife, “Oh look, I to teach him!” I remember Graham was very before he came into my class. I had heard stories about his bad behaviour. Once I him and his friends seeing who could jump the farthest off the school stage! But when he got interested, he . The first day he walked into my class, he was his schoolbag behind him and looking bored, but as soon as I an experiment to show how the human stomach using acid and an onion, he gave me his full . He loved science! He was very bright and he had done very well in science subjects.
今日推荐