| 家庭、朋友与周围的人 题目答案及解析

稿件来源:高途

| 家庭、朋友与周围的人题目答案及解析如下,仅供参考!

语言知识运用

篇章阅读

篇章话题

家庭、朋友与周围的人

Getting out of my car one evening in late January, I met my neighbor Theresa, who had seen me drive in. “Mrs. Taylor is in the hospital again,” she said. “I thought you’d like to know.” I had last seen Mrs. Taylor a day or two before Christmas when I took her a little loaf of pumpkin bread, and she came from the backroom in her wheelchair to talk with me. Mrs. Taylor and I had been neighbors for 17 years. I remember the dog she and her husband used to have. They called him Beau. He greeted everyone who walked by, and Mr. Taylor loved him.

Most of my conversations with Mrs. Taylor had been incidental—visits by the mailbox, running into one another at the gas station where she helped me put air in my tire, quiet talks at the funeral home where we went to honor the memory of a mutual (相互的) friend.

When my husband and I moved here with our four noisy, laughing kids, it must have seemed as if the peaceful quiet of the neighborhood had been forever broken. But we showed our enthusiasm to the neighbors sincerely although we had little in common with the mostly elderly folks on our street. Over the years they helped us love our children, picking them up when a bicycle overturned and sending the kids cards for their graduation. We have enjoyed the comfort of living beside people who help us if our tree falls on the fence and feed the cat when we’re away.

Mrs. Taylor did not survive her latest set-back. Once again I walked into the funeral home to say good-bye to a neighbor. I remembered the barking dog, the chats by the mailbox, the friendly wave across the fence. I remembered, and I was sad, but I had no regrets. Now there is a new family moving into the Taylor place. I see children’s toys in the yard. It’s time to take a walk.

What can we know according to the first paragraph?

["

Mrs. Taylor has a big and happy family.

","

The author likes Mrs. Taylor’s dog very much.

","

The author would like to know Mrs. Taylor is in the hospital.

","

Mrs. Taylor had been in poor health before Theresa told the author.

"]
[["D"]]

推理判断题。根据第一段 “Getting out of my car one evening in late January, I met my neighbor Theresa, who had seen me drive in. ‘Mrs. Taylor is in the hospital again,’ she said. (1月下旬的一个晚上,我从车里出来,遇到了邻居特蕾莎,她看到我开车进来。‘泰勒夫人又住院了,’ 她说。)” 可知,特蕾莎告诉我泰勒夫人又住院了。由此可知,在此之前,泰勒夫人也住过院,也就是说,在特蕾莎告诉作者之前,泰勒夫人的健康状况就一直很差。故选D。

What does the underlined word “incidental” refer to?

["

Helpful.

","

Unprepared.

","

Unpleasant.

","

Delightful.

"]
[["B"]]

词义猜测题。根据划线词句中 “visits by the mailbox, running into one another at the gas station where she helped me put air in my tire, quiet talks at the funeral home where we went to honor the memory of a mutual (相互的) friend. (在邮箱旁碰到,在加油站偶遇,她帮我给轮胎充气,在殡仪馆安静地交谈,我们去那里纪念一位共同的朋友。)” 可知,我和泰勒夫人都是在没有准备的情况下偶遇的,例如在邮箱旁碰到,在加油站偶遇等。由此可知,我和泰勒夫人的大部分对话都是在无准备的情况下进行的,“unprepared” 意为 “没有准备的”,能够表达划线单词在句中所要表达的意思。故选B。

How did the author solve the difference with the neighbors?

["

She let her children be less noisy and naughty.

","

She tried to know more elderly folks in her street.

","

She treated everyone in the neighborhood warmly.

","

She enjoyed the comfort of living beside neighbors.

"]
[["C"]]

细节理解题。根据第三段 “When my husband and I moved here with our four noisy, laughing kids, it must have seemed as if the peaceful quiet of the neighborhood had been forever broken. But we showed our enthusiasm to the neighbors sincerely although. (当我和丈夫带着四个吵闹、大笑的孩子搬到这里时,这个社区的宁静似乎永远被打破了。尽管如此,我们还是真诚地向邻居们展示了我们的热情。)” 可知,作者一家打破了社区的宁静,但一家人真诚地向邻居们展示了热情,以此来解决与邻居之间的分歧。由此可知,作者通过热情地对待社区的每一个人来解决与邻居之间的分歧。故选C。

What is the best title for the text?

["

The True Neighbor

","

Gratitude to my neighbor

","

Mrs Taylor—A Respectable Woman

","

Expectation for New Neighbor

"]
[["A"]]

标题概括题。根据第一段 “Mrs. Taylor and I had been neighbors for 17 years. (泰勒夫人和我做了17年的邻居。)” 和第三段关键句 “Over the years they helped us love our children, picking them up when a bicycle overturned and sending the kids cards for their graduation. (多年来,他们帮助我们爱我们的孩子,在自行车翻车时把他们抱起来,并给孩子们寄毕业贺卡。)” 可知,本文主要介绍了作者的邻居泰勒夫人,及泰勒夫人对作者一家的包容与帮助,这让作者很怀念。由此可知,“The True Neighbor (真正的邻居)” 能够表达文章主要内容。故选A。

| 家庭、朋友与周围的人题目答案及解析(完整版)

去刷题
相关题库:
It is generally assumed that one can’t have too many friends. But it seems that there is a natural limit to the number of people we stay in touch with. A study found that when we make new friends, by starting a new job or going to university, we downgrade or even drop old ones. And while the friends may change, the number stays almost the same. Jamil Jan Kochai, the author of , searched for more than a decade for Susan Lung—the second-grade teacher who had changed his life over 20 years earlier. On Saturday night, the two were finally reunited at one of his book-reading events. I was an angry adolescent in my first year of college. One day I had a serious fight with my father. On a Wednesday morning, I woke in a hospital shared room, feeling terrible because of my broken leg. Long curtains surrounded my bed, me from the other patients. I had worried myself sick over Simon’s mother coming to see me. I was a new , and I gave an honest account of the students’ work. In Simon’s case, the grades were awfully low. He couldn’t read his own handwriting. But he was a bright student. He discussed adult subjects with nearly adult comprehension. His work in no way reflected his . I’ve read a couple of Graham’s books and seen him on TV. I always say to my wife, “Oh look, I to teach him!” I remember Graham was very before he came into my class. I had heard stories about his bad behaviour. Once I him and his friends seeing who could jump the farthest off the school stage! But when he got interested, he . The first day he walked into my class, he was his schoolbag behind him and looking bored, but as soon as I an experiment to show how the human stomach using acid and an onion, he gave me his full . He loved science! He was very bright and he had done very well in science subjects.
今日推荐