| 家庭、朋友与周围的人 题目答案及解析

稿件来源:高途

| 家庭、朋友与周围的人题目答案及解析如下,仅供参考!

语言知识运用

篇章阅读

篇章话题

家庭、朋友与周围的人

It is generally assumed that one can’t have too many friends. But it seems that there is a natural limit to the number of people we stay in touch with. A study found that when we make new friends, by starting a new job or going to university, we downgrade or even drop old ones. And while the friends may change, the number stays almost the same.

Oxford University researcher Felix Reed-Tsochas asked 24 students in the final months of school to list all their friends and relatives and say how close to them they were. The pupils filled in the questionnaire (问卷) twice more after starting work or going to university. They were also given free mobile phones and agreed that researchers could use their bills to work out who they called, when and for how long.

Putting the two pieces of information together showed, unsurprisingly, that most people have a small circle of close friends, who they spend most of their time talking to. This inner circle is surrounded by group after group of ever more distant friends. As the volunteers’ lives changed, this overall pattern, including the number of best friends, remained almost the same, meaning that some close friends from childhood were dropped or downgraded as new friendships were built.

Dr. Reed-Tsochas said, “Maybe my best friend is no longer the same person but the amount of time I allocate (分配) to my best friend is still the same.” He added that this finding suggests that even with the coming of modern technology we are only capable of forming a limited number of true friendships.

Chester University researcher Dr. Sam Roberts said, “Our results are likely to reflect limitations in the ability of humans to keep emotionally close relationships both because of limited time and because the emotional capital (情绪资本) that individuals can allocate between family members and friends is limited.”

According to Paragraph 1, what is a popular belief about making friends?

["

A friend in need is a friend indeed.

","

We should treat friends as our family.

","

The more friends we make, the better.

","

A friend to everybody is a friend to nobody.

"]
[["C"]]

细节理解题。根据第一段 “It is generally assumed that one can’t have too many friends. But it seems that there is a natural limit to the number of people we stay in touch with. (人们通常认为一个人的朋友再多也不为过。但我们保持联系的人数似乎有一个自然的限制。)” 可知,关于交朋友,普遍的看法是朋友越多越好。故选C。

Which is a method Dr Reed-Tsochas used in his study?

["

Checking the volunteers’ call records.

","

Learning about the volunteers’ hobbies.

","

Tracking the volunteers’ job performance.

","

Interviewing the volunteers’ schoolmates.

"]
[["A"]]

细节理解题。根据第二段 “They were also given free mobile phones and agreed that researchers could use their bills to work out who they called, when and for how long. (他们还得到了免费的手机,并同意研究人员可以用他们的账单来计算他们给谁打电话、何时打电话以及打多久。)” 可知,研究中使用的方法是检查志愿者的通话记录。故选A。

What did the researchers find from the study?

["

One’s attitude to friendship remains the same.

","

People attach great importance to friendships.

","

People rarely drop their old friends to make new ones.

","

The number of one’s best friends doesn’t change much.

"]
[["D"]]

细节理解题。根据第三段 “As the volunteers’ lives changed, this overall pattern, including the number of best friends, remained almost the same, meaning that some close friends from childhood were dropped or downgraded as new friendships were built. (随着志愿者生活的变化,包括最好朋友的数量在内的总体模式几乎保持不变,这意味着随着新友谊的建立,一些儿时的亲密朋友被抛弃或降级。)” 以及第四段 “He added that this finding suggests that even with the coming of modern technology we are only capable of forming a limited number of true friendships. (他补充说,这一发现表明,即使现代技术的到来,我们也只能建立有限数量的真正友谊。)” 可知,研究人员发现一个人最好的朋友的数量是基本不变的。故选D。

What is the function of the last paragraph?

["

To add background information.

","

To give a possible explanation.

","

To offer some suggestions.

","

To introduce a new topic.

"]
[["B"]]

推理判断题。根据最后一段 “Our results are likely to reflect limitations in the ability of humans to keep emotionally close relationships both because of limited time and because the emotional capital (情绪资本) that individuals can allocate between family members and friends is limited. (我们的研究结果可能反映出,由于时间有限,以及个人在家人和朋友之间分配的情感资本有限,人类保持情感亲密关系的能力有限。)” 可知,最后一段的作用是解释研究结果的原因。故选B。

| 家庭、朋友与周围的人题目答案及解析(完整版)

去刷题
相关题库:
Getting out of my car one evening in late January, I met my neighbor Theresa, who had seen me drive in. “Mrs. Taylor is in the hospital again,” she said. “I thought you’d like to know.” I had last seen Mrs. Taylor a day or two before Christmas when I took her a little loaf of pumpkin bread, and she came from the backroom in her wheelchair to talk with me. Mrs. Taylor and I had been neighbors for 17 years. I remember the dog she and her husband used to have. They called him Beau. He greeted everyone who walked by, and Mr. Taylor loved him. Jamil Jan Kochai, the author of , searched for more than a decade for Susan Lung—the second-grade teacher who had changed his life over 20 years earlier. On Saturday night, the two were finally reunited at one of his book-reading events. I was an angry adolescent in my first year of college. One day I had a serious fight with my father. On a Wednesday morning, I woke in a hospital shared room, feeling terrible because of my broken leg. Long curtains surrounded my bed, me from the other patients. I had worried myself sick over Simon’s mother coming to see me. I was a new , and I gave an honest account of the students’ work. In Simon’s case, the grades were awfully low. He couldn’t read his own handwriting. But he was a bright student. He discussed adult subjects with nearly adult comprehension. His work in no way reflected his . I’ve read a couple of Graham’s books and seen him on TV. I always say to my wife, “Oh look, I to teach him!” I remember Graham was very before he came into my class. I had heard stories about his bad behaviour. Once I him and his friends seeing who could jump the farthest off the school stage! But when he got interested, he . The first day he walked into my class, he was his schoolbag behind him and looking bored, but as soon as I an experiment to show how the human stomach using acid and an onion, he gave me his full . He loved science! He was very bright and he had done very well in science subjects.
今日推荐